Develope YOUR style


In de eerste post op m'n blog schreef ik over het feit dat veel te weinig mensen zich durven te uiten. Veel mensen zijn bang om kleren aan te trekken en bekritiseert te worden door anderen.  Hoe vaak heb je (jezelf) wel niet horen zeggen: "Wow dat staat echt leuk, maar ik zou het zelf nooit aantrekken."
Hoezo niet? Waarom zou je niet de kleding dragen die je zelf het leukst vind. Omdat het over-the-top is? Omdat je bang bent wat andere mensen ervan zullen zeggen? Omdat het niet "cool" is? Waarom zou je je überhaupt iets aan moeten trekken van wat andere mensen van je vinden? En hoe definieer je "cool"?
Eigenlijk is iets pas cool als het jou goed staat, als jij vind dat het jou goed staat en als jij het met een zelfverzekerde uitstraling durft te dragen. Smaak is de moed hebben je eigen overtuigingen te uiten. Draag gewoon die schreeuwende kleding! Don't give a shit about anybody. Wees gewoon jezelf. Doe niet iets omdat anderen dat ook doen, doe iets omdat je het zelf wil omdat je het zelf leuk vind. Natuurlijk moet je altijd kijken naar de juiste gelegenheid, kan dit nu of kan ik dit beter een andere keer aantrekken. Als je een kledingstuk aantrekt waarvan jezelf vind dat het je niet leuk staat, dan voel je je meestal ook niet prettig. Waardoor de kleding ook vanzelf een stuk minder leuk gaat staan. Je look is pas af als jij hem met zelfverzekerdheid durft te dragen. Mensen zien dat en je look ziet er gelijk al een stuk beter uit. Wees niet bang voor wie je bent en wees dus gewoon jezelf met je eigen stijl. Probeer meer die outgoing outfit aan te trekken en af te wijken van je basics. Zolang jij je er prettig bij voelt kan je alle kleding aan.
Mode is kunst. Een manier om jezelf te uiten en je individualiteit te laten zien door je eigen look als je kunstwerk te gebruiken.