Paris Fashionweek: Louis Vuitton


Het is inmiddels al weer twee weken geleden dat Paris Fashionweek van start ging. Misschien wel dé  belangerijkste modeweek van allemaal. Helaas helaas vertoefde ik heerlijk in het zonnetje in Rome terwijl de looks voor aankomend zomer seizoen geshowd werden. 
In parijs zijn de grootste modehuizen ter wereld gevestigd waardoor deze week al klapper op de vuurpijl wordt gezien van de modemaand. (NewYork, Londen, Milaan en Parijs Fashionweek achter elkaar). Het is echter wel jammer dat er vaak minder ruimte over blijft voor jong talent tijdens de show week in Parijs. Door alle grote merken worden de kleinere opkomende designers een beetje verdrongen.
Qua trends was er weinig nieuws. Het is daarom ook niet erg nodig alle shows uitgebreid te bespreken. Er werd duidelijk overal gebruik gemaakt van lichte pasteltinten en aardekleuren. Ook rozige kleurtjes als perzik en zalm keerde op veel Catwalks terug. 
Het hoogtepunt vond ik persoonlijk wel de show van Louis Vuitton. Hoofd designer van Louis Vuitton is Marc Jacobs. Hij heeft naast zijn eigen label "Marc by Marc Jacobs" de leiding over het franse modehuis. De show vond plaats in een spierwitte zaal. Het cilindervormige doek ging omhoog en toen verscheen er een geweldige ouderwetse carrousel volledig in het wit. De looks bij Louis Vuitton vind ik altijd heel leuk omdat ze allemaal iets van een tas/koffer of brillenkoker bij zich dragen. Dit verwijst terug naar de begin dagen van het merk: De eerst Louis Vuitton (1821) was namelijk koffer bouwer en begon een winkeltje in Parijs. Sindsdien is het merk enorm gegroeid maar staat het nog steeds bekend om zijn tassen en koffers. Hun visie is nogsteeds alles te kunnen maken wat mee op reis kan. Ik zou zeggen: See for yourself.