StreetLooks @ Rome en FlorenceAfgelopen twee weken waren geweldig en ik heb veel gezien geleerd en gedaan. Na twee dagen in de bus zitten, kwamen we aan in Florence. Daar verbleven we vier dagen. Elke dag hadden we twee excursies naar musea, kerken, of andere bijzondere gebouwen. Tussen de excursies door waren vaak drie uren voor vrije tijd om lekker door de stad te lopen en ergens te lunchen. In een stad vol met toeristen en kleine straatjes valt genoeg te doen en te zien. Op de grote pleinen en markten dromden mensen uit alle kanten van de wereld samen en hoorde je veel verschillende talen. In de steegjes vaak 1 straat erachter was het vaak doodstil en zag je de schoonheid van Italië. Tijdens dag 2 hadden we al zoveel interessante mensen gezien dat ik besloot als een soort Sartorialist onopvallend verschillende leuke looks te fotograferen. Deze zal ik hieronder posten. Na dag 4 vertrokken we naar Rome. Via Siena waar we een middag verbleven kwamen we aan in deze hoofdstad die mij eerst veel te groot leek. Een stad met zoveel straten, zoveel verkeer, zoveel lawaai en zoveel mensen kan je toch nooit zo doorgronden. Niets leek minder waar en binnen twee dagen kon ik me zo een weg banen door de grote stad en wisten we hoe we ons moesten opstellen in het verkeer (als je ooit nog aan de overkant wil komen, gewoon doorlopen, ze stoppen toch wel). Rome was een geweldige stad en als ik nu naar buiten kijk naar mijn kleine stadje in dit grauwe kikkerlandje dan zou ik willen dat ik nu ook in zo'n metropool leefde.

Hier onder een aantal van de vele interessante looks die ik heb vastgelegd tijdens de reis. (Klik vooral even op de foto's dan kan je ze in een groter formaat zien) Er waren naast een hele hoop leuke mensen ook vooral slecht geklede toeristen, die zich met afrits-broeken en gezondheids-sandalen erg op hun gemak voelde (en dat was te zien) maar de Italiaanse bevolking zelf heeft een enorm gevoel voor stijl. Zowel de ouderen als de jongeren kleden zich verbluffend goed. Voor dat ik deze reis maakte had ik altijd een soort voor oordeel over Italiaanse mode. Huizen als Versace en Gucci waren vaak veel te protserig met al hun bling-bling en hun mega logo's. Dit viel echter heel erg mee. De winkels van deze merken waren juist prachtig en basis ingericht. De Italianen kennen ook de kunst van het weglaten en ik ben helemaal om. Deze Italiaanse merken zijn minstens zo geweldig als hun buitenlandse evenbeelden.De bovenstaande looks zijn van native Italian people. Deze mensen die ik tegenkwam opweg naar hun werk of tijdens hun vrije tijd hadden iets speciaals waardoor ze mijn aandacht trokken. Dit is slechts een klein deel van alle zeer goedgeklede Italianen die ik heb gezien tijdens de trip. Deze mensen besteden overduidelijk grote zorg aan hun uiterlijk wat ik echt heel gaaf vond. Zowel vrouwen als mannen waren vrijwel nergens gekleed in een slonzige joggingbroek of iets dergelijks. 
Nog iets wat mij opviel waren de Japanse toeristen. Naast het feit dat deze mensen zich met busladingen massaal naar Italië laten verschepen, waren ook zei verrassend leuk gekleed. De vaak wat meer schattige stijl is erg kenmerken voor de Japanners en ik vond het heel cool om te zien dat ze dit ook uitdragen tijdens hun vakanties.


Iets anders verassends, ook vaak gezien bij Japanners trouwens, waren de vele verschillende soorten panty's met vaak fleurige patronen. Hoewel deze panty's vaak een wat hoerige look creëren wisten veel aziaten ze zo te matchen dat het een heel braaf effect gaf.

   

  

Hieronder nog een aantal random toeristen van wie ik het uiterlijk ook heel opvallend vond. De vrouw met de burberry paraplu en haar burberry broek is het bekende ruitje zodanig aan het verkrachten dat ik haar look wel moest vastleggen. De look naast haar is wat moeilijk te zien door het felle licht. (het is erg lastig mensen onopvallend vast te leggen) Maar ik vond haar kleding met de tas en de schoenen zo goed gematched dat ik er even wilde laten zien. Verder vond ik de bontkraag bij de statige dame linksonder heel mooi staan en vond ik de haardracht van de vrouw rechtsonder heel bijzonder. Dan kon ik deze onderstaande looks natuurlijk niet ongepost laten. De traditionele vespa was geheel onverwacht bijna onvindbaar in Rome en Florence. Overal reed men op lelijke namaak scooters met achterop een opbergtrommel voor je helm, die verdacht veel leek op een lunchbox. Deze broodtrommel-mobiels reden werkelijk overal en dan heel af en toe reed daartussen een originele Vespa scooter. Het gave was dan wel dat op deze scooters dan vaak ook wel de best geklede mensen reden. Er was ook duidelijk een eenheid te zien tussen de outfit en de scooter. Omdat ik uit alle gefotografeerde looks deze man op zijn kobalt-blauwe Vespa scooter echt wel het vetst vind zal ik hem komende week gebruiken als "Look of the week".


Verder viel mij het schoeisel van veel mensen op. In zowel Rome als Florence zijn de straten vrijwel geheel gemaakt van kleine keitjes. Dit loopt erg ongemakkelijk maar toch liepen heel veel Italiaanse vrouwen op hoge naaldhakken. terwijl ik zat uit te rusten op een van de vele fonteinen die Rome telt zag ik het bovenste paar schoenen ineens op ooghoogte voorbij komen. Het model is tamelijk ruig en lomp en toch sprak het me op een of andere manier erg aan. De schoenen daaronder behoorde toe aan twee nonnen die ik spotte op het plein voor de Sint-Pieter. De leuke schoentjes die verwijzen naar ouderwetse herenschoenen vond ik heel leuk passen bij de klassieke pij die de nonnen droegen. Heel vet dat de nonnen die een standaard pij moeten dragen proberen hun look toch een eigen tintje te geven door het dragen van aparte schoenen. (zo waren er nog veel meer nonnen in Rome met heel apart schoeisel)
Nou ben ik persoonlijk erg geintresseerd in wat jullie van deze looks vinden? Wat vinden jullie het mooist? of juist het lelijkst? Ik vind het ook wel eens leuk om te horen wat de gemiddelde lezer van de mode vind. Dus laat het me weten in een reactie hieronder.